walkingbass

walkingbass

Nerv i Nässjö

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Oct 19, 2012 22:57:18

Det har sina sidor att kombinera lärarjobbet med att spela osorterade grundtoner för sitt uppehälle och när jag efter en stimulerande, men smårörig treveckorsperiod med invigning av bandyarena, företagargala, inspelning av en radiogudstjänst, ett körjubileum, och en mer traditionell firmafestspelning, kastas ur centrifugen känner jag mig onekligen lite splittrad.

När vi repade inför invigningen av Stinsen Arena var det riktigt kylslaget i det blivande ispalatset. Det var så kallt att jag till dag två klädde mig i tredubbla lager och smög in en filt från bilen att sitta på, ja, för att hålla värmen. Filten var babyrosa. En av körsångarna förbarmade sig också över oss i orkestern och hämtade stjärtlappar att sitta på. Dregen, Nässjös nationalhjälte, anlände dag två och hade bestämt sig för att köra We´re Only in It for the Drugs, en av Ebba Gröns låtar och jag har ägnat lite tid åt att planka Fjodors ganska nervösa baslir. Det var onekligen rätt oväntat, men charmerande, av Dregen att servera den låten, och han gjorde den bra, med en attityd drypande av ren energi. Men jag kan inte hjälpa att jag under repet frågar mig om det verkligen var så Fjodor och Thåström tänkte sig att det skulle bli. Ja, att en lätt överviktigt svensklärare, 47 år, sitter på en rosa filt och stjärtlapp och framför deras låt i en nybyggd bandylada på det småländska höglandet. Det är rätt långt från 70-talets Rågsved.

Här är en upptagning som väl måste vara från Ebba The movie från början av åttiotalet. Det är tydligt hur det myckna turnerandet har gjort Ebba Grön till ett ganska välljudande band vid den här inspelningen. Även om det förstås fortfarande finns en provocerande output så tycker jag att det nerviga, adrenalinstickiga och kantigt yxiga har polerats bort här.