walkingbass

walkingbass

Ett skäl

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Feb 15, 2013 19:13:55

Det snöar över Skansen och jag och nioåringen är egentligen där för att besöka akvariet, med fiskar och ormar och krokodiler. Men jag föreslår att vi först slår en lov över Lill-Skansen och de djur som eventuellt finns att se utomhus. Det är öde, någon flakmoped med djurskötare, några tyska par på spaning efter älg, en har en mössa med älghorn och det ser erbarmerligt fånigt ut. Men det är som om det nedmonterade sommarparadiset tillåter ett visst mått av galenskap. Vi blir uppslukade av miljöerna och letar snart efter vargar, järvar och ser en lappuggla matas med döda möss. J blir allt mer engagerad i kartor och vägar och försöker förstå vart vi skall gå. Och jag är förvånad över hur tiden flyr. Vi tittar länge på vargarna som vilar mätta vid ett blodigt kadaver som någon hängt i ett träd. Tyskarna fotograferar.

Vi går förbi platsen där bilbanan fanns som vi alltid åkte i som små, det var alltid vackert väder då, men nu faller snön. Den faller, låt den falla.

Vi går in på akvariet och bländas en stund innan vi åker spårvagnen tillbaka. Vi möter upp storebror och käkar en sen lunch.