walkingbass

walkingbass

Fritt fall

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Mar 15, 2016 23:07:45
Den vanligtvis hemtrevligt nedstämda åldersbluesen utvecklades i helgen till en stund av primalskri i fosterställning vid insikten att mitt åldrande nu kan beskrivas enligt följande: a)Jag är mellan femtio och sextio. b) Jag behöver läsglasögon. c) Jag är (lätt) överviktig. d) Jag börjar bli gråhårig.

Jag tänkte att dessa smärtsamma insikter skulle få mina elever att flytta sitt självupptagna fokus från de annalkande examensskrivingarna, men de var kalla som is. Det svenska skolsystemet har inte lärt dem något om empati. Någon antydde att jag ju faktiskt kan göra något åt övervikten. Tack. Det kändes mycket bättre att kunna komplettera listan över tillkortakommanden med dålig karaktär och lättja.

När jag som minst behöver det har dessutom tolvåringen börjat göra sig rolig över namnet Walkingbass med illa dramatiserade monologer av typen "Jag heter Bosse Hellgren och är så kreativ och har en blogg som heter Walkingbass". Hon har för säkerhets skull upptäckt det putslustiga i att 'bass' är en homonym som ju betyder både bas och aborre.

Den vandrande aborren. Säger hon. Jag går ner i källaren och spelar bas. Säger jag.

Kan man inte bara få vara ifred?