walkingbass

walkingbass

Resumé

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Aug 18, 2010 23:32:10
Ett sommarlov borde naturligtvis summeras, och det kanske inte borde vara så svårt, men när jag blickar tillbaka så är allt ett mischmasch av händelser som vibrerar i ett långsamt avklingande ackord i mitt röriga huvud.

Det är långsamma mornar där vi likt sömngångare släpar oss till frukostbordet avbrutna av sexåringens polare som vill leka; klockan är bara halv elva vi har inte ätit frukost liksom. Imponerar inte direkt just då.

Det är Sara Isakssons Red Eden i öronen en sällsynt vacker promenad.

Gränna. Allsång, en del arbetssegrar och musikaliska stunder att bära med sig. Efter alla kända röster som passerat genom mina öronvaxiga inearlurar fastnar ändå tugget med husbandet och kören, och det där samarbetet där det inte går att gömma sig, det är bara att luta sig mot varandra och hoppas att det håller, det går inte riktigt att förklara. Dyrt.

Stockholm två knallheta dagar och jag strövar omkring, stannar till för en öl, tittar på turisterna och flanerar vidare. Efter en sen middag i Gamla Stan sitter vi på en bänk på Skeppsbron och det är en tropisk hetta, fullmåne, Djurgårdsfärjan forslar besökare från Grönan, Gondolen svävar i luften till höger, vattnet är en spegel, det är bedövande vackert och vi pratar en stund om hur livet blev innan vi sakta går genom Kungsan i mörkret. Jag tror att jag ville stanna tiden där.

Sena nätter på altanen. Bruset från villaområdets fläktsystem. Ett glas vin. För sent.

Tonåringar vid matbordet. Det värker i öronen. Det sipprar blod från mina trumhinnor. Jag gör dem uppmärksam på hur mycket plats de tar med min bittra ironi och blir omilt övermannad verbalt. Chanslös.