walkingbass

walkingbass

Vinteridrott 2

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Jan 07, 2011 00:39:28
Jag är på HV med sjuåringen och ser en lite pömsig tillställning. Publikvärdarna ser likgiltiga ut, lottförsäljarna tittar hålögt in i väggen och bänkgrannarna, en ung man, ja 21 typ, med flickvän, har bara ögon för varandra. Den unge mannens pappa, modell välbärgad firmatecknare, skryter högljutt om vilka bra platser hans firma har efter som det är så nära till baren. När sonen, typ 21, inte messar eller pussar sin flickvän håller han med sin pappa om att det är bra att det är nära till baren. När det är 8,5 minuter kvar av perioden tar pappan upp beställningar av det pussande paret för att bege sig till den uppenbarligen mycket närliggande baren. För att slippa kön. Med pappan borta kan sonen mer ohämmat ägna sig åt sin telefon och sin flickvän.

Föreställningen är uselt regisserad. HV får två pytsar via självmål och jag kan inte låta bli att undra vad som får Södertäljes spelare att åka buss i tre timmar för att prestera en så usel hockey. Stämningen på läktarna är så dämpad att jag vid ett tillfälle faktiskt hör hur en spelare skälller ut domaren efter att ha blivit bortplockad från en tekning. Andemeningen var förvånande nog: Du måste behandla båda lagen på samma sätt.

En påse bilar senare, rullar vi hemåt med HV:s 4-1 seger i en snabbt borttynande minnesbild. Sjuåringen frågar: Varför bytte inte HV ut sin målvakt? Rätt oväntad fråga. Och ja, varför inte.