walkingbass

walkingbass

Bill Fay, Life is people

MusikPosted by Bo Hellgren Feb 18, 2013 22:51:50
I det ständigt närvarande bruset bryter Bill Fay genom med (förra) årets mest homogena album, och jag vet inte när jag lyssnade så mycket på en skiva senast. Det är ett ljudlandskap som är lätt att orientera sig i, med stora linjer och traditionella singersongwriterlåtar, men hela produktionen har en själ som inte riktigt låter sig beskrivas. Det handlar förstås om Fays förmåga att sjunga på det där sättet som gör gällande att han har något verkligt angeläget att berätta. Men det handlar också om den typ av återhållsamt musikaliskt uttryck som ändå är laddat med maximal energi. Det är lågmält, men det kokar ändå intensivt.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Henrik Svensson Mar 31, 2013 23:02:01

Jodå, både jag och (enligt rykten) Oskar är flitiga läsare. Din grå vardag piggar upp den grå vardagen :) Njut av Bowie och påsken!

Posted by Bo Hellgren Mar 27, 2013 23:23:01

Hej Henrik, sorry, missade din kommentar. Kul att det gamla gardet hittar hit emellanåt. Skall kolla in Mavis Staples, har någon platta med henne. Bowie är cool, håller på att lyssna in mig på äldre plattor.

Posted by Henrik Svensson Mar 11, 2013 20:21:55

Kul att du också är såld på Life is people. Jag har missbrukat skivan sedan årsskiftet och kan inte få nog. Bill Fay och Jeff Tweedy borde göra en platta ihop. För mig är nämligen två av albumets höjdpunkter Fays tolkning av Jesus etc. samt när Tweedy sätter "Dealers on the corners on every street trying to sell me an easy way out..." Gåshud varje gång. Slänger in en Tweedyproduktion som tips: You are not alone, med Mavis Staples. Inte dåligt. Snarare toppenfenomenalt. Fast nu är det Bowie som gäller :) Hoppas allt är bra annars och att J-Södra levererar hela vägen i år. Fick se ett nätt och fint passningsspel på ett bistert Grimsta IP igår som visserligen bara resulterade i ett futtigt mål men bådar gott inför säsongen. Peace on earth and mercy mild!