walkingbass

walkingbass

Nyfiken trög

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Nov 12, 2015 00:42:09

Jag är mellan femtio och sextio, säger jag till elvaåringen när hon spöar mig i FIFA i vanlig ordning. Mina tröga fingrar klamra krampaktigt kring kontrollen och det märks nog att min finmotorik inte klarar mer än en sak i taget. Ungefär som när jag spelar bas. Grundton. Kvint. Det nya i sammanhanget är att hon börjar läxa upp mig verbalt. Jag försöker ducka under rallarsvingarna men jag är hjälplös. Innan jag har hunnit bemöta hennes svidande kritik är bollen redan förlorad och en ny variant av förebråenden trycks ner i halsen. Men jag hackar i mig och låter henne hållas. Min tid kommer, tänker jag, även om det är lätt att tvivla.

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bo Hellgren Mar 15, 2016 23:09:10

Jo, du har nog rätt, men det svider...

Posted by Fredrik Mar 13, 2016 22:26:08

Men på något vis så är det ändå en befrielse när ens barn, tjötar ner en. Man ser en framtid för dem, att det ska nog ändå gå bra till sist.
Men som du skriver, man får hacka i sig och låta dem hållas.

/Fredrik, med en 12-årig dotter, en trettonårig son och en femtonårigdotter som gladeligen läxar upp de stackars föräldrarna.