walkingbass

walkingbass

Cykelgyckel

Ge mig ett skäl...Posted by Bo Hellgren Nov 12, 2015 23:57:52
Beger mig ut på ett ärende på lunchen på min svarta riddare, en Crescent som sett sina bästa dagar. Kryssar fram på Jkpg:s löjliga cykelvägar och passerar rätt elegant ett övergångsställe med cykelfil och håller på att ramla ur trasorna, få hjärtslag när en bil signalerar åt mig. Min första tanke är att det måste vara någon som känner igen mig och vill hälsa på ett skämtsamt och ystert vis, men när jag vänder mig om är det en äldre man, låt mig kalla honom för gubbe, i ett illa vårdat skägg, som hytter med pekfingret åt mig. Jag häpnar. Vad har jag gjort för fel? Jag överväger att cykla efter honom och berätta att jag är mellan femtio och sextio och stilla undra ur vilket perspektiv han tycker att han har befogenhet att läxa upp mig med ett höjt pekfinger.

Men jag orkar inte bry mig. Det finns andra strider, tänker jag när jag cyklar längs den gråkalla Vätterstranden med invektiven bubblande inom mig.

Skäggschajas, slempropp, ålrens, skithög. Gubbfan.

Där fick han.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.